Spinning Babies

Esti insarcinata si iti doresti sa ai o sarcina armonioasa si sa nasti natural.
Fie ca astepti primul tau bebelus, sau ai mai nascut si te-ai confruntat cu un travaliul lung sau o expulzie dificila, sau bebelusul tau nu a coborat in bazin pentru nastere dupa un travaliu solicitant si intens si a fost necesara o cezariana…
SPINNING BABIES este calea prin care poti avea o experienta de nastere mai buna si usoara!

Ce este Spinning Babies
Este un concept unic care te invita sa abordezi sarcina si nasterea ta din punct de vedere fiziologic si sa te pregatesti astfel pentru o experienta armonioasa si cat mai usoara de a-ti aduce bebelusul pe lume.

Unicitatea acestei abordari vine din faptul ca e conceputa de un specialist in sarcina si nastere, moasa Gail Tully, cu o experienta de peste 30 de ani de mosit. Impreuna cu colaboratorii ei, medici, kinetoterapeuti si educatori, Gail a cautat sa ofere femeilor de azi solutii concrete pentru a avea mai mult confort in sarcina si nasteri cat mai usoare.

Abordarea moasei Gail Tully este cunoscuta in lume si utilizata nu doar de femei insarcinate, ci si de specialisti in nasteri, moase, medici, asistente, doule si educatori prenatali. Este unica si proaspata pentru ca schimba paradigma de raportare la nastere, paradigma care se concentra exclusiv pe dilatarea colului uterin al mamei. Spinning Babies introduce in discutie celalalt personaj principal din nastere si anume bebelusul; felul in care sta asezat bebelusul in sarcina si felul cum el se misca activ in travaliu si expulzie conteaza la fel de mult si influenteaza finalizarea nasterii.

Metoda Spinning Babies consta intr-o serie de activitati și pozitii simple care echilibrează ligamentele uterine, musculatura si fascia din pelvisul mamei. Asezarea corecta si tonicitatea acestora determina cat spatiu are bebelusul pentru a se aseza optim in uter.

Rezultatul practicarii cu regularitate a acestor activitati:
• mai puțin disconfort (dureri) în timpul sarcinii (desi mentalitatea moderna este ca daca esti gravida e normal sa te doara ceva, asta nu e adevarat!)
• rată mai scăzută de interventii obstetricale si cezariene datorate prezentației dificile a bebelușilor la naștere
• refacere mai usoara postpartum


Spinning Babies este diferit de orice alta pregatire prenatala pe care ai putea sa o accesezi. De ce?
* Pentru ca este practic si concret, nu contine doar informatii teoretice.
* Deoarece contribuie la echilibrarea pelvisului mamei cu toate elementele din interior (muschi, ligamente, fascie) și creeaza acel spațiu necesar si suficient pentru ca bebelusul sa se aseze optim în uter și sa roteze usor prin pelvis pentru a se naste.

Ce achizitii vei avea in urma cursului

* vei putea sa identifici singura, chiar si in afara unui consult ecografic, cum sta asezat bebelusul tau in burtica
* vei avea un set de activitati pe care sa le faci in sarcina, cu o anumita regularitate, pentru a avea confort si armonie pana la nastere
* vei sti cum să scapi de dureri considerate obisnuite in sarcina – de spate, inghinale etc – dar care iti creeaza multe neplaceri si care NU sunt firesti, ci arata un dezechilibru in pelvisul tau
* vei avea la indemana activitati și pozitii simple pentru o naștere cât mai ușoară si fireasca
* vei identifica posturile corecte în viața de zi cu zi: cum te asezi si cum te ridici corect din pat sau din mașină, cum să stai corect pe scaun sau pe canapea sau pe mingea de gravide
* informatii despre traseul parcurs de bebelus prin pelvis în timpul nașterii și ce poți face TU ca sa usurezi aceast parcurs
*vei primi un set de activitati prin care poti contribui TU ca bebe să își schimbe poziția în uter ca să eviți o cezariană

Despre ce va fi vorba in curs
* notiuni de anatomia de baza a partilor corpului femeii implicate in nastere
* exerciții esențiale zilnice
* activitati care cresc confortul în sarcină si previn sau inlatura neplacerile sau durerile
* poziții eficiente si corecte de odihnă care mentin echilibrul pelvisului
* cum să îți echilibrezi corpul pentru naștere
* posturi de naștere care deschid mai mult spatiu in pelvisul mamei pentru o trecere mai usoara a bebelusului

Pentru cine este potrivit acest curs
SPINNING BABIES poate fi practicat și de femeile care se pregătesc pentru o naștere naturală, dar și de cele care urmează să nască prin cezariană, pentru un confort sporit in sarcina, incepand cu saptamana 20 de sarcina.

Poți participa însoțită de partenerul tău sau alt membru al familiei / prietena
Tehnicile pe care le vei învăta se bazează pe lucrul în echipă, iar pentru unele din exerciții va fi nevoie de ajutor și când le vei practica acasă.

Cursul este sustinut de Ana Gogan- Educator Prenatal Certificat Spinning Babies, Doula .

Cursul se desfasoara fata in fata, in Cluj Napoca , in cadrul unei sesiuni de grup sau individuale. Numarul maxim de participanti in sesiunea de grup este de 5 gravide insotite de parteneri .

Program Cercul Sigurantei

Circle of Security  sau Cercul Sigurantei este un program minunat  de intervenție în dezvoltarea relației părinte-copil. Acesta îi ajută pe părinți să își înțeleagă mai bine propriile lor nevoi dar nevoile copiilor lor, astfel încât să  construiasca o relație sigură și sănătoasă cu copiii lor. Un curs de Circle of Security se poate desfasura într-un mediu de grup sau individual și poate varia , ca  durată de la câteva săptămâni la câteva luni. Programul standard include 8 capitole , adica 8 intalniri, ideal o intalnire pe saptamana.

    În general, un curs de Circle of Security începe prin prezentarea programului , a obiectivelor acestuia și a conceptului de bază al importantei atașamentului sigur. Participanții sunt încurajați să își împărtășească experiențele personale și să își exprime preocupările legate de relația cu copiii lor.

    În următoarele săptămâni, vor fi discutate diferite subiecte, cum ar fi semnele de bază ale nevoilor copiilor, cum să răspundă la nevoile lor și cum să se îngrijească de nevoile proprii ale părinților. În timpul acestor discuții, participanții vor fi încurajați să își împărtășească experiențele și să pună întrebări.

În timpul fiecărei sesiuni, vor fi prezentate exemple de situații și se vor discuta diferite strategii și abordări pentru a face față diferitelor situații de dezvoltare a copilului. De asemenea, participanții vor fi încurajați să creeze planuri pentru a pune în practică ceea ce au învățat în timpul cursului.

În finalul cursului, participanții vor fi încurajați să revizuiască progresul făcut și să stabilească obiective pentru viitor. În general, un curs de Circle of Security poate fi o experiență foarte utilă și benefică pentru părinți, oferindu-le instrumentele și cunoștințele necesare pentru a construi o relație sigură și sănătoasă cu copiii lor.

Pentru ca esenta se afla in atasament, va las mai jos cateva randuri despre ce reprezinta:

Atașamentul este legătura emoțională puternică pe care o dezvoltă un copil față de o figură de atașament – de obicei un părinte sau o altă persoană îngrijitoare – care îi oferă confort, siguranță și protecție. Această legătură emoțională este esențială pentru dezvoltarea cognitivă și socio-emoțională sănătoasă a copilului, precum și pentru dezvoltarea unui sentiment de încredere în sine și în ceilalți.

Atașamentul se formează în primele luni de viață și se dezvoltă pe parcursul întregii vieți. Copiii care au o relație sigură de atașament cu figurile lor de atașament sunt capabili să exploreze lumea cu încredere, să se dezvolte emoțional și să învețe din experiențele lor. Pe de altă parte, copiii care au o relație nesigură de atașament pot dezvolta probleme emoționale și de comportament, precum anxietatea, depresia, probleme de încredere în ceilalți sau dificultăți în relațiile interpersonale.

Un mediu sigur și stabil, care oferă confort, siguranță și protecție, este esențial pentru dezvoltarea unui atașament sănătos. Prin urmare, părinții și îngrijitorii trebuie să acorde atenție nevoilor copiilor lor și să ofere un mediu cald și iubitor, în care copiii se simt în siguranță și protejați. Aceasta este o componentă importantă a dezvoltării atașamentului sănătos și a unei relații armonioase între părinți și copii.

De ce eu in fata voastra , ca facilitator in aceasta calatorie?

Pentru ca experienta mea ca parinte, a fost si este  cea mai provocare din viata , pentru ca in cazul nostrum, acest program a schimbat la propriu vieti, pe cea a a copilului meu in primul rand, pe a mea si de asemenea viata sotului meu. Cu acest program am reusit sa ofer sprijin emotional si fizic , sa raspund nevoilor copilului meu, sa ii ofer siguranta, stabilitate si sa il ajut sa se dezvolte la capacitatea lui maxima. Copilul meu fiind un DAR PRETIOS de la Univers, cu nevoi speciale, cu un istoric special, cu o viata speciala.

Va astept cu drag, sa schimbam impreuna,  IN BINE vieti omenesti,

Narcisa

Consiliere Prenatală cu Moașă

Cursul va poarta de-a lungul conceptiei, dezvoltarii copilului tau din primul si al doilea trimestru de sarcina, va informeaza despre ingrijirea prenatala si pregatirea pentru sarcina, despre nutritia in timpul sarcinii (substante nutritive, echilibru lichidian, cresterea in greutate, aditivi alimentari), despre medicamente, exercitii fizice,calatoriile din timpul sarcinii […]
Nume
Nr. Ședințe
Data
Ora
Locație
Pret
Consiliere prenatala INDIVIDUALA
1 sedinta de 60 min
se stabileste telefonic
Programari la nr. de tel :0759156208
STR.RASARITULUI NR.49
290 lei
Consiliere prenatala – INDIVIDUALA
1 sedinta de ~30 min
se stabileste telefonic
ONLINE
150 lei
Consiliere prenatala – INDIVIDUALA
1 sedinta de ~ 60 min
Se stabileste telefonic
programari la nr de tel 0759156208
ONLINE
240 lei

Curs Lamaze

Cursul se adreseaza viitoarelor mamici daca au intre 28-34 de saptamani de sarcina. Cursul este structurat pe parcursul a 4 sedinte saptamanale, fiecare sedinta dureaza aproximativ 3 ore. Avantajul participarii viitorului tatic la cursul Lamaze este acela de obtinere a atestatului de puericultura ce ii confera, confrom legii, 10 zile de concediu dupa nasterea bebelusului […]
Nume
Nr. Ședințe
Data
Ora
Locație
Pret
Curs Lamaze online Septembrie
5 cursuri (sarcina, travaliu, nastere, alaptare, ingrijire bebe)
05/12/19/26.09.2022
18:00 – 20:00
ONLINE – zoom
490 lei/ cuplu
Curs Lamaze online Octombrie
5 cursuri (sarcina, travaliu, nastere, alaptare, ingrijire bebe)
03/10/17/24/31.10.2022
18:00 – 20:00
ONLINE- zoom
490 lei/cuplu
Curs Lamaze online Noiembrie
5 cursuri (sarcina, travaliu, nastere, alaptare, ingrijire bebe)
0/08/15/22/29.11.2022
18:00 – 20:00
ONLINE – zoom
490 lei/ cuplu
Curs Lamaze online Ianuarie 2023
5 cursuri (sarcina, travaliu, nastere, alaptare, ingrijire bebe)
02/09/16/23/30.01.2023
18:00 – 20:00
ONLINE – zoom
490 lei/ cuplu

Curs Alăptare

Hranirea bebelusului D-voastra cu lapte matern are semnificatii mult mai profunde decat simpla furnizare de substante nutritive si calorii pentru asigurarea cresterii fizice. Un nou-nascut care este alintat, caruia i se zambeste si i se vorbeste va creste intr-o atmosfera de stabilitate emotionala […]
Nume
Nr. Ședințe
Data
Ora
Locație
Pret
Curs Alaptare Septembrie -Online
1
19.09. 2022
18:00 – 20:30
ONLINE
140 lei
Curs Alaptare Octombrie – Online
1
24.10. 2022
18:00 – 20:30
ONLINE
140 lei

Curs Puericultură

Noii parinti sunt adesea surprinsi de infatisarea nou-nascutului lor. Dimensiunile si forma capului, prezenta de vernix, organele genitale mari si rosii,minunatele maini si picioare, precum si marimea corpului lasa o prima impresie puternica […]
Nume
Nr. Ședințe
Data
Ora
Locație
Pret
Curs Puericultura -Septembrie -online
1 curs
26.09.2022
18:00 – 20:30
ONLINE
190 RON / CUPLU
Curs Puericultura Octombrie Online
1 curs
31.10 .2022
18:00 – 20:30
ONLINE
190 RON / CUPLU
Curs Puericultura Noiembrie-Online
1 curs
29.11.2022
18:00 – 20:30
ONLINE
190 RON / CUPLU
Consiliere Puericultura Ianuarie – ONLINE
1 curs
30.01.2023
18:00 – 20:30
ONLINE
190 RON / CUPLU

Curs naștere prin cezariana

Operatia cezariana este o procedura chirurgicala utilizata pentru nasterea bebelusului cu ajutorul unei incizii in abdomenul si uterul d-voastra. Ea are loc cand medicul decide ca este mai sigura […]
Nume
Nr. Ședințe
Durata
Locație
Preț
Curs naștere prin cezariana
1
Pentru mai multe informații referitoare la acest curs, vă rugăm sa ne contactați!
Centrul Miracolul Nașterii
190 RON